UVODNIK NOVOGA BROJA

U pripremi je prva knjiga na hrvatskom o Američkom građanskom ratu

VP
05.09.2023.
u 09:30

Dosad smo objavili toliko tekstova, i toliko dobrih, izvanrednih, da se često u kasnijim radovima pojedinih autora redovno citiraju.

Dragi svi, ovo je već 150. broj magazina! Kad smo krenuli u travnju 2011. godine, malo je bilo onih koji su magazinu davali tako dugi vijek. Unatoč svim krizama, magazin se održao do danas, nakon više od 12 godina izlaženja, s jubilarnim brojem i nastavljamo dakako dalje.

Dosad smo objavili toliko tekstova, i toliko dobrih, izvanrednih, da se često u kasnijim radovima pojedinih autora redovno citiraju. I toliko već ima objavljenih brojeva i godišta da se bome nakupio pozamašni svezak knjiga kod onih koji godišta ukoričuju, kao i nekadašnje posebne brojeve. Magazin je dakako doživio i promjene, i u dizajnu i u formatu i u tisku i u cijeni, sve u cilju da se prilagodi zahtjevima tržišta, zahtjevima vremena, kako bi išao dalje na radost sviju nas. Kroz njega je prošlo puno autora, nekih više nema, dolaze neki novi, a neki su se zadržali i do danas. Svima zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji i pozivam sve koji imaju teme za VP da se slobodno jave. Sve što je dobro i zanimljivo za čitatelje magazina sigurno će biti objavljeno. Oni koji pišu jako dobro znaju da je teško držati ritam pisanja, jer čitateljima trebate biti zanimljivi, inovativni, donositi uvijek nešto novo, a usto i imati dodatnog vremena i entuzijazma jer nikome od autora pisanje za magazin nije radna obveza, radni odnos. Svaki autorski prilog je tako autorski poklon svima nama koji magazin radimo i čitamo.

Evo, u ovom broju imamo već treći članak na temu Američkog građanskog rata iz pera našeg novog suradnika Krešimira Kruza. On se godinama bavi istraživanjem tog sukoba i u pripremi je njegova obimna knjiga na tu temu. To će biti prva knjiga na hrvatskom jeziku koja će biti o Američkom građanskom ratu. Kruz je za čitatelje magazina pripremio tekstove koji neće biti u knjizi, ali koji su također dio tog rata i bilo bi šteta da bar negdje nisu objavljeni. Primjerice, u knjizi će biti detaljno obrađena čuvena Bitka kod Gettysburga koja se zbila prije 160 godina, početkom srpnja 1863. godine. Kruz u ovom broju ne piše o njoj, nego s njome povezanoj brizi za ranjene vojnike, o vojnom sanitetu Sjevera i Juga. Što još ima u ovome broju, otkrijte listajući ga!

Foto: VP

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije