AMERIČKI GENERAL:

"SAD bi obrisao Sjevernu Koreju s lica zemlje za samo 15 minuta"

Lockheed Martin
21.08.2017.
u 15:43

Zapovjedništvo američkog ratnog zrakoplovstva kontrolira interkontinentalne balističke rakete koje su spremne svakog trenutka te bombardere koji mogu nositi nuklearne bojeve glave.

Umirovljeni general američkog zrakoplovstva Tom McInerney izjavio je za Fox da bi u slučaju nuklearnog napada od strane Sjeverne Koreje na SAD ili Južnu Koreju, Pjongjang imao oko 15 minuta prije nego što bi SAD obrisao Sjevernu Koreju s lica zemlje, piše TaskAndPurpose.

"Ako bismo iskoristiti naš kompletan nuklearni kapacitet, ne bi ništa ostalo od Sjeverne Koreje", izjavio je McInerney.

Zapovjedništvo američkog ratnog zrakoplovstva kontrolira interkontinentalne balističke rakete koje su spremne svakog trenutka te bombardere koji mogu nositi nuklearne bojeve glave. Najbliži bombarderi su trenutno u Guamu.

Washington Post je objavio 8. kolovoza kako američke obavještajne informacije o sjevernokorejskom nuklearnog programu govore kako Sjeverna Koreja može izraditi oko 60 nuklearnih borbenih naprava od svog nuklearnog potencijala.

McInerney je predložio rješenje: "Ja bih stvorio politički savez, sličan NATO-u", izjavio je Clamanu te dodao, "U savezu bi bili Južna Koreja, Japan, Australija, Novi Zeland, Filipini i Tajland; tako bi navedene i ostale zemlje bile dio velikog štita, ne samo protiv sjevernokorejske ekspanzije već i protiv kineske ekspanzije. Odmah bih im poslao rakete THAAD te bih povećao broj naših pomorskih i zračnih snaga u regiji."

Ključne riječi

Komentara 1

IS
Istrijan40
14:37 22.08.2017.

Ha,ha,ha! Samo nek se usudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije