AKTUALNO

Rusnak:"Rusija postavila 60.000 vojnika na granici s Ukrajinom"

REUTERS / Alexander Ermochenko
05.07.2017.
u 11:44

Ruske postrojbe su opremljene između ostalog i s taktičkim raketnim sustavima "Točka", tenkovima, oklopljenim borbenim vozilima, topničkim sustavima te višecijevnim bacačima raketa, dodao je.

Ukrajinski zamjenik ministra obrane Ivan Rusnak izjavio je da je Rusija postavila 60.000 dobro opremljenih vojnika na granici s Ukrajinom, u privremeno okupiranom području Donbasa i Krima, prenosi UNIAN.

Združena borbena skupina ruskih i krimskih vojnika koji se trenutno nalaze u okupiranim dijelovima Donjeck i Lugansk te na granici s Ukrajinom i Krimom broji više od 60.000 vojnika i pomoćnog osoblja", izjavio je Rusnak na 95. Seminaru Vijeća NATO saveza usred panela Rose-Roth inicijative u Kijevu.

Ruske postrojbe su opremljene između ostalog i s taktičkim raketnim sustavima "Točka", tenkovima, oklopljenim borbenim vozilima, topničkim sustavima te višecijevnim bacačima raketa, dodao je.

"Prema izvješćima, 1. i 2. vojni korpusi u okupiranom Donbasu su pod zapovjedništvom časnika i generala Oružanih snaga Rusije te se navedeni časnici nalaze u okupiranim dijelovima Ukrajine u periodima od 3 do 11 mjeseci", izjavio je Rusnak.
 

Ključne riječi

Komentara 25

DU
Deleted user
19:22 05.07.2017.

Ukrajina je tragikomedija od države. Za njihove probleme najmanje su krivi Rusi, zna se tko ih je gurnuo u kaos i tko im financira režim.

PP
pp
19:56 05.07.2017.

Korpus? Jos malo pa ćemo opet biti na bataljonima i četama. Ako niste čuli mi imamo hrvatsku vojnu terminologiju i izraze. Poput vojarna, bojna, bojnik, zbor, vojska, vojna skupina, itd. Ne trebaju nam kasarne, bataljuni, majori, korpusi, armije, grupe armija,, (Armee Gruppe za narode koji su na nižem civilizacijskom stupnju pa preuzimaju doslovno izraze iz stranih jezika jer nemaju svoje). Jednostavno imamo svoj jezik, koji iz nekog čudnog razloga odbijamo koristiti, pa koristimo bastardizirane njemačke, francuske i ruske posuđenice koje koriste Srbi. Bazveze...

Avatar anticenzura
anticenzura
19:09 05.07.2017.

Ovi Ukrajinci ne znaju vise kojem Svecu da se obrate da ih netko primjeti i baci par vreca kredita, katastrofalci. Samo sto ih nitko ne sljivi dva posto osim anemicnoga kojega su Slovenci namagarcili dok je on branio tudje teritorije.e. Jad i bijeda, ove nitko ne dozivljava u Europi, gradjani ne zele da cuju za njih, posebno u zapadnoj Europi, oni svi navijaju za Putina, u Italiji su cak marsirali za podrsku ruskome narodu u Ukarijini. Rusi dodju u Europu sa kapitalom, sa vrecama dijamanata, svi im pruzaju crveni tepih gdje god dodju, a ovi dolaze prositi kredite, da ih EU poreznici uzdrzavaju. Aha, kako da ne. Stanite di ste, za bolje i niste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije