AKTUALNO

Putin i Erdogan telefonski su razgovarali nakon vojnog udara u Turskoj

Putin i Erdogan
Foto: Wikimedia CC
18.07.2016.
u 13:51

Predsjednici su razgovarali o sigurnosti turista u Turskoj nakon što je propao vojni udar u toj zemlji.

 Ruski predsjednik Vladimir Putin i turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan telefonski su razgovarali nedugo nakon propalog vojnog udara u Turskoj. Mediji su objavili kako je razgovor inicirao ruski predsjednik,  piše ruska novinska agencija TASS.

"Vladimir Putin je naglasio kako se ne mogu prihvatiti protuustavna djelovanja protiv države Turske te korištenje vojne sile u zemlji", izjavio je glasnogovornik moskovskog Kremlja. "Rusija je izrazila sućut Turskoj za sve civilne i policijske žrtve te zaželjela brzi povratak stabilnosti u toj zemlji".

Predsjednici su razgovarali o sigurnosti turista u Turskoj nakon što je propao vojni udar u toj zemlji. Ruski je predsjednik, nakon što je ukinuo zabranu, izjavio da je broj turista u Turskoj naglo porastao te se nada da će im turska moći osigurati najvišu razinu sigurnosti". Erdogan je dodao da su poduzete sve mjere kako bi se ruski turisti osjećali sigurno.

Prema turskim izvještajima poginulo je 265, a ranjeno preko 1400 ljudi tijekom vojnog udara u Instanbulu i Ankari. Grupa pobunjenika pokušala je izvršiti vojni udar u petak navečer; bombe su pale na parlament i predsjedničku palaču u Ankari.

>>Rusija neće produžiti nuklearni ugovor ako raketni sustav protuzračne obrane ostane u Europi

>>SAD šalje dodatnih 560 vojnika u Irak!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije