IZ NOVOG BROJA

Domovinski rat kroz fotografiju

Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu
21.09.2021.
u 08:35

Ove su fotografije mali dio fotografija koje možete vidjeti na zidovima našeg muzeja. Prikazane su prvenstveno fotografije koje se odnose na ratna zbivanja u Pakracu.

Koliki je utjecaj novinarstva i fotografije u vrijeme raznih kriza, a pogotovo u ratnim sukobima, svima je i više nego poznato.

Budući da fotografija govori više od 1000 riječi, ispod svake fotografije pokušali smo vam približiti priču koja se krije iza nje. Za ovaj broj „Vojne povijesti“ napravili smo mali izbor fotografija, a da smo odabrali i neke druge iz našeg fundusa, sigurno ne bismo pogriješili. Fotografije koje se nalaze na sljedećim stranicama mali su dio fotografija koje možete vidjeti na zidovima našeg muzeja, a puno toga je arhivirano u raznim albumima i datotekama. Prikazane su prvenstveno fotografije koje se odnose na ratna zbivanja u Pakracu, i to fotografije naših suradnika, od kojih su neki: Darko Bavoljak, Željko Gašparović, Teodor Goričanec, Darko Gorenak i Željko Sajko.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 4. rujna 2021.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije