IZ NOVOG BROJA

Ciklus ratnog plakata "Help! Stop the War in Croatia"

Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu
27.02.2024.
u 10:20

Plakate je objavio Hrvatski informativni centar 1991. i sastoje se od 21 različitog plakata namijenjenih senzibiliziranju svijeta za ratna stradanja u Hrvatskoj

Iako smo u prijašnjim brojevima „Vojne povijesti“ već pisali o hrvatskom ratnom plakatu, ovdje predstavljamo jedan cijeli ciklus ratnog plakata pod nazivom „Help ! Stop the War in Croatia„ čiji su tekstovi napisani na engleskom jeziku.

Plakati su objavljeni u izdanju Hrvatskog informativnog centra 1991. godine i sastoje se od 21 različitog plakata namijenjenih prvenstveno senzibiliziranju svijeta za ratna stradanja i događanja u Republici Hrvatskoj te šalju snažnu poruku i vapaj hrvatskog naroda. Plakati iz ovog ciklusa, jednako kao i plakati iz ciklusa „Help Croatia now„ i „Documenta Croatica"„ koji su se na sličan način obraćali svjetskoj zajednici, prikazuju elemente grube hrvatske ratne svakodnevice.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. veljače 2024.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije