AKTUALNO

Avion J-20 predstavlja kinesku tehnološku moć

J-20
Foto: Wikimedia CC
04.11.2016.
u 13:41

Većina tehničkih čimbenika i dalje je tajna. Zasad je poznato da je korištena stealth tehnologija, da avion koristi rakete zrak-zrak te da ima ruski motor. Uz J-20, Kina razvija Shenyang J-31, laki lovac 5. generacije.

Ruski stručnjaci vjeruju kako avion Chengdu J-20 Crni Orao, kineski lovac 5. generacije, prikazuje rastuću kinesku tehnološku moć te se ne treba smatrati demonstracijom sile, piše RBTH.

"To je više od predstavljanja nove tehnologije. Mislim da će proći nekoliko godina prije nego što ovaj avion bude u potpunosti spreman, ali to ne umanjuje značaj ruskih znanstvenika", izjavio je Ruslan Pukhov, šef Centra za analizu strategija i tehnologija.

Većina tehničkih čimbenika i dalje je tajna. Zasad je poznato da je korištena stealth tehnologija, da avion koristi rakete zrak-zrak te da ima ruski motor. Uz J-20, Kina razvija Shenyang J-31, laki lovac 5. generacije. Navodno ta dva aviona nemaju specifični strani prototip.

>>Kina završava "svoj" prvi nosač aviona!

>>Japansko ministarstvo obrane traži rekordnih 5 bilijuna jena za proračun 2017. godine

Ključne riječi

Komentara 44

NE
neznamja
21:02 05.11.2016.

Sto novinari neznaju je da Kinezi jos uvjek kopiraju i da su daleko od bilo koje tehnoloske moci.

DU
Deleted user
19:37 05.11.2016.

To je Mig 1.44.... Postoji razlog zašto su Rusi odustali od tog projekta. Nije na razini SU T-50.

PJ
pjole
23:46 05.11.2016.

kineska plastičoba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije