Porez

Adolf Hitler utajio tri miljarde eura, a novac se možda nalazi i na tajnim računima

Adolf Hitler
Foto: Bundesarchiv, Bild 102-13774 / Heinrich Hoffmann / CC-BY-SA
28.06.2014.
u 10:08

Povjesničari su otkrili informacije da je poduzetni Hitler zaštitio vlastiti imidž pa je od tantijema na poštanske marke ugrabio znatan kapital, bio je plaćen i za političke govore, a provizija od knjige Mein Kampf bila je najmanje milijun dolara godišnje s obzirom da je svaki novovjenčani njemački par na dar dobivao knjigu

Osim što je bio kreator najvećeg zločina protiv čovječnosti u povijesti ljudske rase, Adolf Hitler bio je i uspješan poduzetnik i  utajivač poreza te se pretpostavlja da je zatajio oko milijardu tadašnjih Reichmaraka što bi danas bilo oko tri milijarde eura. Taa informacija sinoć je premijerno prikazana u dokumentarcu "The Hunt for Hitler ´s Missing Millions" na britanskom kanalu Channel 5.

Povjesničari su otkrili informacije da je poduzetni Hitler zaštitio vlastiti imidž pa je od tantijema na poštanske marke ugrabio znatan kapital, donosi USA Today
Bio je plaćen i za političke govore, a provizija od knjige Mein Kampf bila je najmanje milijun dolara godišnje s obzirom da je svaki novovjenčani njemački par na dar dobivao knjigu, donosi The Mirror. 

Tvorci dokumentarca vjeruju da je Hitler dugovao najmanje tri milijuna dolara (prema današnjoj vrijednosti dolara) do 1938. godine, što pokazuju dokumenti poreznika, no jasni su razlozi zbog čega nikada nisu pokrenuli istragu. "Preživjeli" podaci o Hitlerovom poreznom dugu upućuju da je bio ljubitelj gotovine, poduzetnik čiji se porezni dugovi nakupljaju još od 1933. kada je postao lider. 

Chris Whetton, autor djela "Hitler ´s fortune" i sugovornik u dokumentarcu vjeruje da bi Hitlerove milijarde i danas mogle biti skrivene na tajnim računima", rekao je. 

Zanimljivo je da prema jednom američkom menadžeru nazvanom "Agent mrtvaca", Hitler i danas zarađuje pa njegovi potomci imaju pravo na naknadu korištenja fotografija njegova lika, i retroaktivno pa polažu pravo na malo bogatstvo.

>> Je li se Hitler oženio ženom židovskog podrijetla?

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
13:08 28.06.2014.

Fascinantno je da se danas 70 godina nakon njegove smrti od jednom razglaba sve vise i vise o doticnom. Pitanje je kome je u interesu ponovno oziviti temu doticnog i njegovog pokreta. Da vidimo sto bi to moglo biti: krah Wall Street-a 1929 , par godina nakon toga evo njega. Krah Wall Street-a 2008, a njega vise nema, a toliko im je potreban, pa treba ga izvaditi iz groba.

DU
Deleted user
11:06 28.06.2014.

Reichmaraka, a ne Reich marki - to bi onda bile postanske marke, ne?

Avatar CrazyMustang
CrazyMustang
02:55 22.09.2016.

Osim što je bio kreator najvećeg zločina protiv čovječnosti u povijesti ljudske rase, ne sumnjam da će uskoro autor ovog članka, objaviti vijest u kojoj će hitlera proglasiti jedinim zločincem u povijesti, a sve kako bi drage mu Židove maloalo utješio u strašnoj nepravdi koju su doživjeli, u nepravdi koja se zove kako uništiti njemačku tako što ćeš hitlera proglasiti luđakom antisemitom itd, i onda fino opravdat svoj kulturocid i genocid, naravno prekomjereno granatiranje nije postojalo kada su saveznici rokali po nijemcima, ono postoji samo kada hrvati rokaju po srbima i to ne par miliona već par desetina granata kad padne u knin, to je veća tragedija nego kada par miliona padne na dresden ili atomska na hirošimu. hehe e moji novinarski paćenici, koliko god da vas plaćaju za ove bljuvotine, mogu samo vam poručiti da ste vi bili i ostali šaka jada i sramote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije