NA DANAŠNJI DAN

Započeli zloglasni medicinski eksperimenti u Auschwitzu

07.07.2017.
u 14:48

Također je odlučeno da se konzultira sa specijalistima kako bi se radijacija koristila za kastraciju židovskih muškaraca.

Na današnji dan 1942. godine, Heinrich Himmler je odlučio započeti s medicinskim eksperimentima na ženama u Auschwitzu te s proširenjem veličine eksperimenata na muškarcima, piše History.

Himmler, koji je bio arhitekt Hitlerovog programa za istrebljenje židovskog naroda, održao je konferenciju u Berlinu kako bi se odobrili medicinski eksperimenti na zatvorenicima. Na konferenciji su bili i šef Inspektorata koncentracijskog logora, general SS-a Richard Guelks (šef bolnice), general-bojnik SS-a, Gebhardt i profesor Karl Clauberg (jedan od vodećih njemačkih ginekologa). Rezultat konferencije bio je zaključak da se eksperimenti izvode ali da zatvorenici ne budu svjesni toga. Tako su se sterilizirali zatvorenici masivnim dozama radijacije. Također je odlučeno da se konzultira sa specijalistima kako bi se radijacija koristila za kastraciju židovskih muškaraca. Adolf Hitler je odobrio ovaj plan ali uz činjenicu da mora ostati vojna tajna.

To što je Heinrich Himmler održao ovakvu konferenciju uopće nije čudno ikome komu je poznat njegov životopis. Kao šef SS-a, vojnog krila nacističke strane, te pomoćnik šefa Gestapa, uspio je konsolidirati svoju kontrolu nad svim policijskim snagama Reicha. Tako je bio siguran u provođenju Hitlerovog Konačnog rješenja židovskog pitanja. Himmler je bio osobno odgovoran za izgradnju logora smrti u Istočnoj Europi te skupljanje robova za prisilni rad.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije