UVODNIK NOVOGA BROJA

Vraćamo se u hladni rat, u ovome broju sa sovjetskim borbenim transporterima

VP
06.11.2019.
u 09:26

S novim, 104. brojem magazina ponovno se vraćamo na hladni rat, i na našu opširnu priču o sovjetskom oklopništvu i zrakoplovstvu u tom razdoblju, koju objavljujemo po zasebnim temama.

S novim, 104. brojem magazina ponovno se vraćamo na hladni rat, i na našu opširnu priču o sovjetskom oklopništvu i zrakoplovstvu u tom razdoblju, koju objavljujemo po zasebnim temama.

U ovom broju tako se upoznajemo s razvojem sovjetskih borbenih transportera u razdoblju od završetka Drugoga svjetskog rata do raspada SSSR-a i Varšavskoga saveza. To je još jedna tema koja je posve nezastupljena u Hrvatskoj dosad, pa vjerujem da će svima biti jako zanimljiva za pročitati, posebice jer je autor Mislav Mihulja veoma detaljno sve znalački opisao, i usto popratio odličnim slikovnim prilozima. Bit će još takvih tema i u idućim brojevima.

Također moram spomenuti da smo već u četvrtom nastavku putopisnog serijala Filipa Katanića s Istočne bojišnice Prvoga svjetskog rata, a u ovome broju priča je usredotočena na današnji ukrajinski grad Lavov i na događaje koji su se ondje odigravali u Velikom ratu. Dakako, i ondje su kosti ostavili hrvatski vojnici pod austrougarskom zastavom, o čemu svjedoči i spomen ploča koju su zajednički podignuli Ministarstvo hrvatskih branitelja i gradonačelnik Lavova.

U ovom smo broju također i jako (opet) aktualni. S jedne strane, Mirko Bilandžić nam donosi iscrpnu analizu najnovijeg razvoja događaja na Bliskome istoku, nakon upada turske vojske na sjeveru Sirije i sukoba sa sirijskim Kurdima. U tekstu nas uvodi i u povijest tih sukoba, a također donosi i prognozu budućih zbivanja.

I s druge strane, u prošlom broju bili smo aktualni s recenzijom filma „General“, dok u ovom broju donosimo recenziju filma „Dnevnik Diane Budisavljević“ koji također upravo plijeni pažnju publike u kinima, baš kao i „General“.

I za kraj uvodnika moram još jednom zahvaliti svima koji šalju pisma podrške magazinu i njegovom timu, iako je već velika obljetnica izlaska stotog broja dosta iza nas. No za dobre stvari nikad nije kasno! Čitamo se i pratimo dalje!

 

Foto: VP

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije