IZ NOVOG BROJA

Vojnik i hrana

Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu
28.10.2022.
u 14:37

Budući da u ratu vrijedi ona izreka da je samo sit vojnik dobar vojnik, na svoje vojne porcije dobro se pazilo

Vjerujemo da postoji jako malo osoba koje nikada nisu koristile ili vidjele da netko uz njih koristi neku vojnu porciju ili čuturicu.

Kao i kod svih uporabnih predmeta, njihov je vijek onoliki koliko se određeni predmet dobro sačuva. Budući da u ratu vrijedi ona izreka da je samo sit vojnik dobar vojnik, na svoje vojne porcije dobro se pazilo. Zato i ne čudi da se danas može pronaći jako puno dobro očuvanih čuturica čak i iz Prvog svjetskog rata, a neke malo „mlađe„ su se koristile čak i tijekom Domovinskog rata.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. listopada 2022.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije