IZ NOVOG BROJA

Specijalna policija u Muzeju vojne i ratne povijesti Pakraca

Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu
26.06.2019.
u 08:05

Velik broj izložaka vezan je za specijalnu policiju, a to i ne čudi kad se zna da je specijalna policija svoje prvo „vatreno krštenje“ imala baš u Pakracu 2. ožujka 1991.

Iako smo u prošlim brojevima „Vojne povijesti“ predstavili neke od izložaka vezane za specijalnu policiju kroz tekstove o Deanu Rostoharu („VP“ broj 85 – travanj 2018.) i „Omegama“ („VP“ broj 86 – svibanj 2018.), broj vrijednih izložaka na ovu temu doista je velik pa smo vam za ovaj broj odlučili predstaviti još nešto iz toga segmenta kolekcionarstva.

Velik broj izložaka u našem muzeju vezan je za specijalnu policiju, a to i ne čudi kad se zna da je specijalna policija svoje prvo „vatreno krštenje“ imala baš u Pakracu 2. ožujka 1991. te je od tada pa sve do kraja Domovinskoga rata bila na području grada Pakraca. 

Izlošci su najvećim dijelom pokloni bivših ili još uvijek aktivnih pripadnika specijalnih policijskih postrojbi, koji su i danas naši česti gosti. Tako je i bivši zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko, a danas zapovjednik Specijalne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova, gospodin Alen Klabot, podržao rad muzeja te je za postav poklonio svoju odoru, a odlična suradnja ostvarena je i s drugim jedinicama specijalne policije.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. lipnja 2019.      


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije