AKTUALNO

Saudijska Arabija šalje vojsku u Siriju!

Saudijska Arabija
Foto: Wikimedia
12.02.2016.
u 11:39

Riyadh već dugo optužuje Teheran da pomaže Houthi militante protiv međunarodno priznate vlade. Iran je također glavni saveznik sirijskog predsjednika Al-Assada.

"Potvrđena je konačna odluka o slanju vojske prema Siriji kako bi se ojačala borba protiv militanata", izjavio je glasnogovornik koalicije pod vodstvom Saudijske Arabije u Yemenu.

Brigadni general Ahmed Al-Assiri izjavio je da je Riyadh spreman za borbu uz koaliciju pod vodstvom SAD-a, kako bi se porazili militanti Daesha u Siriji. Međutim, Washington će moći odgovoriti na pitanja o detaljima novih operacija, dodao je, prenosi SaudiGazette.com

"Mi predstavljamo samo odluku Saudijske Arabije da pošalje vojsku, ništa više", izjavio je. On je također poslao poruku Iranu, da ako je Teheran ozbiljan u borbi protiv Daesha, mora pod hitno prestati pomagati terorizam u Siriji i Yemenu.

Riyadh već dugo optužuje Teheran da pomaže Houthi militante protiv međunarodno priznate vlade. Iran je također glavni saveznik sirijskog predsjednika Al-Assada.

Vojni glasnogovornik također je izjavio da će "proraditi" Islamsko vojno savezništvo kroz dva mjeseca.

35 zemalja objavilo je u u prosincu prošle godine dokument kojim se gradi novo savezništvo protiv terorizma. Glavno zapovjedništvo savezništva nalazi se u glavnome gradu Saudijske Arabije - Riyadhu.

Komentara 1

DU
Deleted user
00:33 14.02.2016.

netreba u siriju saljite u bosnu vojsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije