AKTUALNO

Saudijska Arabija gradi vojni zrakoplov

Rat
Foto: Wikimedia CC
22.12.2016.
u 12:58

Objava je stigla nakon što je Ukrajina izbacila svoj novi zrakoplov AN-132 koji se gradi uz partnerstvo Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija jučer je objavila da će započeti s gradnjom vojnih zrakoplova, prenosi AO.

Objava je stigla nakon što je Ukrajina izbacila svoj novi zrakoplov AN-132 koji se gradi uz partnerstvo Saudijske Arabije. Saudijska Arabija drži 50 posto intelektualnog vlasništva. AN-132 je napredni vojni transportni zrakoplov. Posjeduje najnovije motore te ima sličnu potrošnju goriva kao i njegova konkurencija. Može transportirati 8 tona zaliha na visinama do 9 kilometara. Također može polijetati i u teškim vremenskim uvjetima.

Velika je vijest da usred sukoba s Rusijom Ukrajina proizvodi novi zrakoplov.

>>Saudijska Arabija šalje vojsku u Siriju!

>>Saudijska Arabija šalje vojsku i oklop na granicu s Jemenom

Komentara 2

PO
Polarus
23:17 22.12.2016.

Čemu onda slika lovca nad člankom ?

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
22:10 28.12.2016.

I joj, ja sam se prestrašio. Da autor nije pogriješio. Lego kockice proizvodi Danska a ne Ukrajina. Posebnost intelektualnih usluga je prevodi na arapski i financiranje petrodolara u ugašeni projekt koji bi se djelomično sklapao u S Arabiji. Kad je Behtel radio autoput u istoj imao je obavezu zaposliti dio radne snage. Ubrzo su ispraznili hangar i stavili flipere i ostale aparate za igru u koje su stavili "radnike" i plaćali im punu satnicu. Potom su iz Turske dovezli radnike. Tako je nastala firma Behtel&Enka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije