AKTUALNO

Rusija poslala nove Terminator helikoptere u Istočni vojni okrug!

Foto: Youtube Screenshot
30.05.2017.
u 13:18

Projekt novog helikoptera Mi-8AMTSH Terminator temelji se na višenamjenskom helikopteru Mi-8AMT.

Prva pošiljka borbenih helikoptera Mi-8ATMSH Terminator isporučena je Avijacijskoj postrojbi okruga u Vladivostoku, napisala je ruska novinska agencija TASS citirajući glasnogovornika okruga. Ovo je prva ovogodišnja isporuka, piše UAWire.

"Novi su helikopteri isporučeni Avijacijskog postrojbi okruga u Zabaykalsky Krai. Prihvatili su ih tehnički specijalisti u tvornici te su piloti testirali nove helikoptere prilikom leta prema novoj matičnoj zrakoplovnoj bazi", napisano je u izvješću. Vojni okrug nije točno naglasio o kojem se broju radi.

Projekt novog helikoptera Mi-8AMTSH Terminator temelji se na višenamjenskom helikopteru Mi-8AMT. Mi-8AMTSH opremljen je novim zrakoplovnim sustavima, sustavom za praćenje meteorolških aktivnosti, satelitskom navigacijom te infracrvenom opremom i opremom za noćni let i izviđanje. Helikopteri mogu biti opremljeni različitim borbenim sustavima kao što su raketni sustavi i sustavi za vođenje raketa i ostalih borbenih sredstava.

Helikopter može prenositi maksimalno 13 tona. Postiže najveću brzinu od 250 km/h dok u normalnom letu postiže 230 km/h. Zrakoplov možete letjeti najviše 610 kilometara u jednom letu te prenositi do četiri tone tereta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije