RUSKI ODGOVOR

Rusija će proizvesti novi borbeni mlažnjak 6. generacije!

Rusi
Foto: Wikimedia
02.03.2016.
u 20:36

Iako se još ne zna puno o mlažnjaku 5. generacije T-50, još se manje zna o 6. generaciji

Ruska vojska razvija borbene mlažnjake 6. i 7. generacije te se usmjerava na budućnost zračnog ratovanja, izjavio je zapovjednik ruskih zračnih snaga okupljenim novinarima. Bez otkrivanja dodatnih detalja, rekao je da će se razviti i bespilotne letjelice, piše RT.

Dok ruski napredni Sukhoi T-50, lovac 5. generacije polako ulazi u službu, razvijaju se i novi zrakoplovi 6. generacije, objavila je ruska novinska agencija TASS. "Nastavlja se rad na mlažnjacima 6. i 7. generacije, ne mogu govoriti puno o tome", izjavio je pukovnik Viktor Bondarev. Izjavio je također da ako se istraživanje sada ne smije zaustaviti. Iako se još ne zna puno o mlažnjaku 5. generacije T-50, još se manje zna o 6. generaciji. General Bondarev izjavio je da će mlažnjak 6. generacije biti u dvije verzije - s pilotom i na daljinsko upravljanje bez pilota. Bespilotni mlažnjaci postat će glavna komponenta u tehnološkom nadigravanju. Zrakoplovstvo je izjavilo "kako ljudsko tijelo ima svoje granice", dok je bespilotna letjelica puno stabilnija te može podnijeti bilo koju G silu.

Komentara 13

DU
Deleted user
17:44 03.03.2016.

kao sto su ameri citam jucer izasli sa novim bombarderom buducnosti evo i rusi uzvracaju . amerikanci za sada imaju crtez a rusi izjavu.

EU
euzebije
23:15 02.03.2016.

Još ako bude diesel neće biti boljeg, svi znamo prednost diesel motora.

KE
kentie
09:59 10.03.2016.

crocop i mediterraneo, nikad, ali doslovce nikad ne podcjenjuj protivnika, al doslovce nikad. Inače ruski lovci, poglavito Suhoj, su u manevarskim svojstvima bili oduvijek daleko ispred NATO aviona. Naime, piloti lovačkih avijona (eng. dog- fighteri) znaju i izvode jednu manevarsku figuru koja se zove kobra, vrlo složena i zahtjevna figura nalik silueti zmije kobre, koja se koristi za izbjegavanje raketa. Elem dakle, svojedobno je Su-27 kao borbeni avion u operativnoj upotrebi bil u stanju izvesti tu figuru u zraku, dok u to vrijeme Ameri nisu imali operativni avion koji je to mogao izvesti, već samo X-37 u eksperimentalnoj fazi. Potom, mislim A.D. 1962 dogodio se zračni incident, kad su Rusi raketom SAM oborili američki špijunski avion U-2 (izgledal je poput malo bolše doterane jedrilice terane mlaznom makinom) i zarobili pilota Gary Powersa pa je bila općesvjetska frka i ujudurma. Nakon tog incidenta, afere i blamaže bez ambalaže, Ameri odluče razviti i složiti čuvenu črnu pticu, koju po naški i hrvaški zovem velka črna ptica kos, s na merom da tako visoko i brzo leti tak da je nijedna ruska raketa sa zemle nemre dofatit, polomit, odlomit i srušit. I tako rodila se čuvena črna ptica kos, isprobana uzduž i poprek nebrojeno puta brez skuta i kaputa i krenula ona, mislim tam negdi A.D. 1977. na prvi borbeni let snimanja i promatranja uzduž i poprek onda još živućeg CCCP-a. Kad ono šok i iznenađenje: mislim na drugom pohodu, iznenadno se na borbenu visinu te črne ptice diglo šest ili sedam MIG-ova 32 na susretanje, obletanje, promatranje (Hello boyz), srečanje i susrečanje. Tad su šokirani i zgroženi Ameri odlučili iznenada da malčice črnu pticu prizemle i vide u bližoj i dalšoj budućnosti kaj bu delali s njom, prema tome i dabome...Stoga brez toga i jastoga, nikad ali nikad ne podcjenjuj protivnika, bez obzira kak se moćno i premoćno osećal i delal u određenom trenutku žiuvlenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije