AKTUALNO

Rusija će poduzeti mjere ako Švedska uđe u NATO savez!

Spetsnaz
Foto: Wikimedia CC
29.04.2016.
u 20:08

Dodao je da Moskva ne želi podizati tenzije jer unutar saveza i u Švedskoj već dugo traje tzv. "rusofobija", a Stockholm je također uveo sankcije Rusiji.

Moskva će poštovati švedsku odluku da se pridruži NATO savezu, ali će i "poduzeti mjere" protiv NATO saveza zbog njegove prisutnosti na ruskim granicama, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, piše Rferl

"Ako se Švedska pridruži NATO savezu, to nećemo smatrati napadom na nas", izjavio je Lavrov za švedske novine Dagens Nyheter. "Međutim, ako švedska vojska bude direktno odgovarala zapovjedništvu NATO saveza, poduzet ćemo različite vojno-tehničke mjere na sjevernim granicama Ruske Federacije jer je očito da se na drugoj strani nalazi veliki vojno-politički savez koji vidi Rusiju kao prijetnju", dodao je.

Izjavio je da će mjere odrediti rusko Ministarstvo obrane ako bude trebalo. Dodao je da Moskva ne želi podizati tenzije jer unutar saveza i u Švedskoj već dugo traje tzv. "rusofobija", a Stockholm je također uveo sankcije Rusiji. Na kraju je izjavio da Rusija podržava pravo svake zemlje na izbor obrambene strategije i ciljeva sigurnosti.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
06:00 01.05.2016.

Staroj medvjedici polako otkucava biološki sat unatoč pumpanju nacionalizmom! Jednako tako i u Kini,Indiji i Iranu!

Avatar intimus500
intimus500
12:04 01.05.2016.

a mjere su : snažno će prosvijedovati i napast će ukrainu .... a joj, to je putler već odradio :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije