UKRAJINSKA KRIZA

Putin šalje 20 000 vojnika u Ukrajinu!

Ukrajina
Foto: Wikimedia
1/2
12.12.2015.
u 16:47

Borba između proruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga odnijela je dosad 9 000 života. Petro Porošenko izjavio je da Rusija bombardira Siriju kako bi prebacila pozornost s Ukrajine na Bliski istok.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je dodatnih 20 000 vojnika u Ukrajinu kako bi se konačno završila kriza, piše Express.

Novo povećanje ruskih postrojbi u ukrajinskom području dovelo je do sveukupno 70 000 vojnika na tlu. Postrojbe su smještene na istoku zemlje. Borba između proruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga odnijela je dosad 9 000 života. Petro Porošenko izjavio je da Rusija bombardira Siriju kako bi prebacila pozornost s Ukrajine na Bliski istok. U međuvremenu je američki potpredsjednik Joe Biden upozorio Rusiju da će se "zapadni pritisak" samo povećavati ako Rusija nastavi izvršavati svoju agresiju prema Ukrajini.

Foto: REUTERS / Alexander Ermochenko

Tijekom posjeta Kijevu, izjavio je: "Ako se nastavi ova agresija na Ukrajinu, sankcije će se samo povećavati". Rusija je pripojila Krim 2014. godine te je optužena da šalje svoju vojsku kako bi pomogla proruskim pobunjenicima.

Glasnogovornik Europske Unije izjavio je da se planiraju produžiti sankcije Rusiji prije zadnjeg ovogodišnjeg sastanka članica EU koji bi se trebao održati 17. i 18. prosinca.

>>Turska će zadržati postrojbe u Iraku unatoč prijetnjama Bagdada

>>Putin prijeti nuklearnim oružjem Islamskoj državi!

Komentara 46

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
18:10 12.12.2015.

Na pocetku ukraiske krize sam rekao da ce Ukrainci plakati duuugo. Hebe se Amerima za njih, nemaju nikakve vrijednosti bez Krimeje, a ostalo ce se tako i onako raspasti.

Avatar Pinokio
Pinokio
18:12 12.12.2015.

Zasto je Asad agresor a Poroshenko nije?

Avatar superhik74
superhik74
23:32 12.12.2015.

Ma kakvi, idu on i Lavrov sami, njih dvojica ce krenuti u ofanzivu, Putin prema sjeveru na Kijev, dok ce Lavrov preplivati Crno More i napraviti desant na Istambul.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije