02.06.2015. u 20:54

Prvi put cjelovit prikaz bitke za Odžak koja je bila posljednja bitka Drugoga svjetskog rata u Europi

Evo nas i s 51. brojem magazina, s drugim brojem s malo drukčijim tehničkim ruhom. Ponajprije se moram ispričati svima za pogreške u prošlom broju, i to tehničke naravi, koje su jednostavno bile splet više okolnosti. Svakako ćemo gledati i paziti da se pogreške ne ponove kako u pojedinim tekstovima, tako i kad je u pitanju otisak na novom papiru. Koliko god mi svi htjeli i voljeli papir koji smo prije imali, jednostavno su vremena takva da se moramo prilagođavati kako bi magazin mogao izlaziti bez problema, što je, vjerujem, najveći interes svih nas, i vas čitatelja i nas izdavača, kao i autora.

Činjenica je jedna, i nju nema smisla prikrivati, da je kriza velika, da ljudi imaju sve manje novca, da se drastično odriču mnogo toga, pa tako i knjiga i novina. VP unatoč tome ima još uvijek stabilnu publiku i stabilnu prodaju, a sve promjene koje smo uveli od prošloga broja samo su u cilju još dodatne stabilnosti magazina. To se svakako odnosi i na naš novi dvomjesečnik – “20th Century Wars” – kojemu također treba stabilnost izlaženja kako bi mogao biti ovakav kakvog ste dosad vidjeli i čitali. Jer su oba magazina dio istog portfelja – Vojne povijesti Večernjaka. U planu su nam i novi projekti kojima ćemo se svakako nastojati još bolje pozicionirati na tržištu, ali o njima kad dođe vrijeme za to.

No da bismo jednim dobrim dijelom preživjeli krizu, čitateljima moramo pružiti adekvatan, što kvalitetniji sadržaj. I prošli je broj sadržajno bio izvanredan, što ne mislim samo ja, nego su to reakcije sa strane. No, vjerujem da je i ovaj broj na istoj razini. Jer u njemu možete pročitati više vrhunskih materijala – prvi put cjelovit prikaz bitke za Odžak koja je bila posljednja bitka Drugoga svjetskog rata u Europi; novi mali serijal o propasti francuske flote u tom istom ratu; drugi dio priče o Riječkoj bitki 1945.; odličnu priču o vojnoj paradi pobunjenih Srba u lipnju 1995.; već standardno iznimno čitanu kronologiju Prvoga svjetskog rata; i, za kraj, još jednu poslasticu – kako je Zapad ukrotio vojsku.

U idućem, 52. broju bit će još nekih noviteta u sadržaju. Ali, sad idemo čitati ovaj broj, strpimo se do sljedećeg.

Komentara 1

T1
t12matija
20:27 08.06.2015.

vidim kvalitetu.....vi nikako da shvatite neke stvari....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije