IZ NOVOG BROJA

Pogled u muzej

Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu
29.03.2021.
u 06:54

Nakon preseljenja na novu lokaciju, došlo je vrijeme da prikažemo i dio unutarnjega izgleda.

Kada smo u veljači 2018. godine napisali svoju prvu priču iz muzeja, tada za 83. broj „Vojne povijesti“, plan je bio da se u par brojeva predstavimo i čitatelje upoznamo da u Hrvatskoj postoji jedan takav muzej.

Sada nakon tri godine još uvijek smo s vama i, zahvaljujući vašoj pomoći i podršci, idemo dalje. Nakon preseljenja muzeja na novu lokaciju u rujnu prošle godine sada je napokon došlo vrijeme da vam prikažemo i dio unutarnjega izgleda muzeja, a ne neku cjelinu kao u prošlim brojevima. Naravno, premalo je stranica časopisa da bismo zavirili u svaki kutak muzeja, a i ono što danas vidite na ovim fotografijama već sutra će zasigurno biti nadopunjeno.

Upravo je to razlog zašto nam se posjetitelji nakon nekoga vremena rado vraćaju, jer znaju da će uvijek pronaći nešto novo. Kod nas nema puno multimedije, nego originalnim izlošcima pokušavamo posjetitelje upoznati s bogatom hrvatskom vojnom povijesti, tako da smo nezaobilazno mjesto za mnoge kolekcionare militarija koji nakon obilaska izložbenoga prostora redovito posjet završe u našoj knjižnici i arhivima gdje na uvid mogu dobiti sve ono što posjedujemo, ovisno o interesu.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. ožujka 2021.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije