DOKUMENTARNI SERIJAL

Ove nedjelje na HRT-u započinje emitiranje povijesnog serijala "U boj, u boj!"

HRT
05.03.2022.
u 11:21

“U boj, u boj!” dokumentarni je serijal od četiri epizode u kojima se na poučan i zabavan način propituju mitovi vezani uz legendarne povijesne bitke na ovim prostorima.

U nedjelju, 6. ožujka 2022. od 20:40 na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije započinje premijerno prikazivanje dokumentarnog serijala “U boj, u boj!” redatelja Mladena Dizdara i scenaristice Martine Marasović, a prva je na programu epizoda o slavnoj Bitci kod Stubice.

“U boj, u boj!” dokumentarni je serijal od četiri epizode u kojima se na poučan i zabavan način propituju mitovi vezani uz legendarne povijesne bitke na ovim prostorima.

Poznati glumac i voditelj Dušan Bućan provest će nas kroz Bitku kod Stubice, Bitku kod Đurđevca, Bitku za Vranu i Bitku za Ružicu grad te nas upoznati s herojima i zloglasnim likovima iz daleke prošlosti.

Uoči televizijske premijere prva epizoda serijala pretpremijerno će biti prikazana u Kinu Samobor u nedjelju u 10:00 sati i to kao uvod u tradicionalnu manifestaciju uprizorenja Bitke kod Samobora, čija se rekonstrukcija održava podno samoborskog Starog grada, na livadi Vugrinščak. Na projekciji u kinu bit će brojni članovi ekipe serijala “U boj, u boj!”, a Dušan Bućan ovog puta bit će u ulozi Jana Vitovca, viteza kraljice Elizabete.

Serijal “U boj, u boj” naslovljen je prema istoimenoj skladbi iz opere “Nikola Šubić Zrinski” Ivana pl. Zajca koju je za ovu priliku modernizirao i obradio Luka Kunčević. Serijal je sniman na uprizorenjima vrlo popularnih manifestacija oživljavanja povijesnih bitaka, a vizualnosti doprinose ilustracije Tomislava Tomića. 

Autori serijala su Danijel Pek i Dušan Bućan, producentica je Nika Obučina, a urednik Vladimir Brnardić. Serijal je nastao u produkciji Antitalenta i Hrvatske radiotelevizije, a prikazivat će se tijekom ožujka, nedjeljom u prime-timeu na Prvom programu HTV-a.

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: HRT

Ključne riječi
HRT

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije