AKTUALNO

Nova sjevernokorejska balistička raketa može dosegnuti čak 13.000 kilometara!

YouTube screenshot
01.12.2017.
u 09:36

Južnokorejska vojska  je izjavila kako je Hwasong-15 drugačija raketa od prijašnjeg modela Hwasong-14.

Južnokorejsko ministarstvo obrane objavilo je danas kako nova sjevernokorejska raketa može dosegnuti preko 13.000 kilometara, piše Sputnik.

"Potvrđeno je da je testiranje izvedeno uspješno, a u slučaju da je raketa lansirana pod normalnim kutem mogla bi dosegnuti preko 13.000 kilometara. To znači da može dosegnuti Washington D.C.", izjavilo je ministarstvo.

Sjeverna Koreja testirala je interkontinentalnu balističku raketu Hwasong-15 u srijedu. Lansirana je te je dosegnula visinu od 4475 kilometara. Letjela je oko 950 kilometara prije nego što je pala blizu japanske obale.

Južnokorejska vojska  je izjavila kako je Hwasong-15 drugačija raketa od prijašnjeg modela Hwasong-14.

Šef pentagona James Mattis izjavio je nedugo nakon lansiranja: "Nova je raketa otišla itekako dalje, i to puno dalje nego tijekom prethodnih testiranja".

Još se ne zna na koju je visinu stigla, ali je navodno prema izvještajima dosegnula preko 4800 kilometara, te je opisana u smislu da može pogoditi bilo koju metu na Zemlji.

SAD i Kina su reagirale velikim brojem sastanaka vrhovnih generala američke i kineske vojske u srijedu i petak u Washingtonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije