NA DANAŠNJI DAN

Njemačka napala Jugoslaviju i Grčku

Rat
Foto: Wikimedia CC
06.04.2017.
u 17:23

Svi jugoslavenski aerodromi su također odmah bombardirani te je uništeno više od 600 zrakoplova još na zemlji

Na današnji dan 1941. godine, njemačka je vojska pokrenula operaciju  "Castigo" te je započelo bombardiranje Beograda, a 24 divizija i 1 200 tenkova krenulo je prema Grčkoj, piše History.

Napad na Jugoslaviju bio je brz i brutalan. Poginulo je 17 000 civila, a to je i najveći broj poginulih civila još od početka rata. Svi jugoslavenski aerodromi su također odmah bombardirani te je uništeno više od 600 zrakoplova još na zemlji. Uz kampanju na Balkanu, njemački su avioni bombardirali i grčku luku Pirej.

Njemačke su divizije krenule prema jugu i zapadu prema Solunu te konačnoj okupaciji Grčke. Do tada, Grčka se uz pomoć Britanaca odupirala Talijanima čak šest mjeseci.

>>Borbeni put SS gorske divizije „Handžar“

>>Kralj Boris i Bugarska prešli na stranu Sila Osovine

Komentara 1

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
20:37 08.04.2017.

Gubici su zastrašujući; njemci u 12 dana zgazili Jugu i imali 150 mrtvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije