Drugi svjetski rat, Vojske

Nepoznate fotografije Ustaške vojnice

Nepoznate fotografije Ustaške vojnice
Vojna povijest
06.12.2013.
u 10:10

Objavljujemo fotografsku građu koja nije stala u nedavno iz tiska izašlu drugu knjigu o Ustaškoj vojnici u kojoj se obrađuje njen razvoj i ustroj nakon kapitulacije Italije sve do kraja Drugog svjetskog rata

Nedavno je iz tiska izašla druga knjiga o Ustaškoj vojnici u kojoj se obrađuje njezin razvoj i ustroj nakon kapitulacije Italije sve do kraja Drugog svjetskog rata. Na žalost, radi ograničenja nametnutih formatom knjige bili smo prisiljeni u posljednji trenutak izbaciti neke od fotografija kojima je knjiga trebala biti popraćena. Tomu svjedoči i jedna omaška koja nam se potkrala. Naime, između ostalih, izbačene su i fotografije koje su se nalazile uz poglavlje Rujanska kriza, ali ne i njihov opis, koji je tako ostao u knjizi i nalazi se na dnu 387. stranice.

Zbog toga, ali i s obzirom da je riječ o vrijednom fotografskom gradivu za kojega smatramo da bi bilo šteta ne predstaviti ga javnosti, odlučili smo iskoristiti dvojaku ulogu Zvonimira Despota. Kako je on i jedan od autora knjige i urednik časopisa Vojna povijest, odlučili smo iskoristiti ovu pogodnost i fotografije koje nisu stale u knjigu objaviti na stranicama VP-a.

Komentara 1

CR
Cro1941Templar
22:25 07.01.2014.

imam riskano izdanje kod kuce. Sve pohvale....samo naprijed !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije