IZ NOVOG BROJA

Mrtva trka u sigurnost

SONY PICTURES ENTERTAINMENT INC
31.08.2020.
u 07:47

U napetome ratnom trileru „Greyhound“ Tom Hanks u ulozi mornaričkoga zapovjednika Ernesta Krausea mora nadmudriti šest nacističkih podmornica kako bi uspješno obranio saveznički konvoj pri prelasku Atlantika.

Trenutna pandemija koronavirusa utjecala je na gospodarstvo na svjetskoj razini, a poseban udarac dobila je kinoprikazivačka djelatnost. Zatvorena su kina diljem svijeta jer ne mogu omogućiti gledateljima sigurnost, i u skladu s time, velike producentske kuće u panici odgađaju premijere svojih hitova.

Blockbusteri koji bi u ovo vrijeme punili kinodvorane, poput novoga nastavka Jamesa Bonda ili Nolanova dugo iščekivanoga trilera „Tenet“, odgađaju se za kraj 2020. ili čak za iduću godinu. S druge strane, ruke trljaju internetske video platforme na kojima ljudi mogu gledati filmove i serije iz sigurnosti doma, od kojih je najpopularnija Netflix, o čijemu smo najnovijem filmu „Da 5 Bloods“ pisali u prošlome broju. To je očito realnost kojoj ćemo se svi morati prilagoditi jer je još jedan film imao premijeru na mrežnoj platformi, ovoga puta ratni triler „Greyhound“ na Apple TV+.

Film u potpunosti okupira Tom Hanks kao zapovjednik razarača USS „Keeling“ (nadimka „Greyhound“) Ernest Krause, koji je dobio zadatak da štiti saveznički konvoj pri prelasku Atlantika za vrijeme Drugoga svjetskog rata. Zapovjednik bez ratnoga iskustva morat će dokazati da je dorastao zadatku jer konvoj uskoro napada šest nacističkih podmornica, a pomoći nema. „Greyhound“ igra na kartu napetosti i dobro prenosi atmosferu skučenosti i neizvjesnosti na ratnim brodovima, ali nedostaju mu zanimljiviji i raznovrsniji likovi i slojevitija priča da bi se izdignuo iz prosjeka.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 4. kolovoza 2020. 


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije