AKTUALNO

Lockheed Martin kupuje tvrtku Sikorsky za 9 milijardi dolara

Sikorsky UH-60
Foto: Wikimedia Commons
1/2
21.07.2015.
u 15:29

Nakon uspješnog završetka preuzimanja, Lockheed će postati jedan od najvećih proizvođača helikoptera za vojne i komercijalne svrhe

Lockheed Martin potvrdio je kupnju sestrinske tvrtke United Technologiesa koja proizvodi helikoptere – Sikorsky Aircraft za nevjerojatnih 9 milijardi dolara, piše portal aerospace-technology.com

Ovo preuzimanje još će više ojačati prisutnost Lockheed Martina u gradnji i projektiranju obrambenih proizvoda i novih tehnologija. Nakon uspješnog završetka preuzimanja, Lockheed će postati jedan od najvećih proizvođača helikoptera za vojne i komercijalne svrhe. Tvrtka Lockheed Martin vodit će Sikorsky u svom MST (Mission Systems and Training) dijelu. Predsjednik uprave i generalni direktor Lockheed Martina Marillyn Hewson izjavio je: "Prirodno je da Sikorsky postane dio Lockheed Martina koji je ovim poslom još više ojačao naš portfelj zračno-svemirskih te obrambenih proizvoda i tehnologija. Zajedno ćemo moći nuditi široki portfelj različitih helikoptera našim međunarodnim kupcima te ćemo nastaviti ubrzano razvijati inovativna rješenja i nove tehnologije."

Foto: Wikimedia Commons

MST već dugo radi s tvrtkom Sikorsky na različitim poljima koja uključuju predsjednički helikopter VH-92, helikopter za borbu i spašavanje i mornarički MH-60 helikopter. UTC namjerava koristiti novac od prodaje za refinanciranje. Predsjednik i generalni direktor UTC-a Gregory Hayes izjavio je: "Izlazak iz ovog posla pomoći će UTC-u da se još više približi efikasnijoj isporuci visokotehnoloških sustava i usluga za građevinsku i zračno-svemirsku industriju, a takav će pristup imati jači utjecaj na bolju kvalitetu usluge i proizvoda koje isporučujemo našim kupcima i dioničarima.

Prema ugovoru, transakcija će biti završena do kraja godine ili početka 2016.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije