DOMOVINSKI RAT

Korzikanac Jacques Nicolai u operaciji "Miljevci"

Tomislav Šulj
06.02.2021.
u 10:13

Nakon oslobođenja Miljevačkog platoa, Hrvatska vojska uspostavila je novu crtu bojišnice ispred Drniša i Oklaja koja će takva ostati sve do oslobađajuće operacije „Oluja“.

Dobro raspoloženi Francuz, preciznije Korzikanac Jacques Nicolaï, pokazuje jedno od dva mjesta na tenku T-55 kojega su protuoklopnim oruđem pogodili pripadnici 113. brigade HV-a tijekom munjevite akcije "Miljevci" (lipanj 1992.). Operacija "Miljevci"("Miljevački plato") bila je oslobodilačka akcija Hrvatske vojske u kojoj je oslobođen prostor od 108 četvornih kilometara i sedam sela u šibenskome zaleđu. Akcija je dobila ime po okupiranim miljevačkim selima oduvijek naseljenima isključivo hrvatskim stanovništvom koja su prilikom akcije oslobođena. Operacija je trajala jedan dan, od jutra 21. lipnja do 22. lipnja 1992. godine. Nakon oslobođenja Miljevačkog platoa, Hrvatska vojska uspostavila je novu crtu bojišnice ispred Drniša i Oklaja koja će takva ostati sve do oslobađajuće operacije „Oluja“.

Foto: Tomislav Šulj

Izvor: FB javna grupa Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije