AKTUALNO

Kompjutorski virus poharao flotu američkih dronova!

military.defense.gov
09.10.2017.
u 09:35

Još pokušavaju otkriti radi li se o 'keyloggeru' koji je mogao biti namjerno ili slučajno ubačen u sustav ili se radi o 'malwareu' koji je sam pronašao put prema sustavu.

Kompjutorski je virus poharao američku flotu dronova, piše Wired.com citirajući tri izvora kojima je poznato o čemu se radi.

Vojni Host Based Security System otkrio je virus prije dva tjedna, međutim virus navodno nije utjecao na navigaciju pilota na zadatcima ili na curenje povjerljivih informacija, prenosi TheHill.

Specijalisti za mrežnu sigurnost izjavili su za Wired da se virus stalno vraća na kompjutore u zračnoj bazi Creech u Nevadi iako ga osoblje opetovano pokušava uništiti.

"Mi ga obrišemo, a on se vraća opet nazad", izjavila je osoba koja trenutno radi na otklanjanju problema te dodala da svi zajedno misle da je virus benigan ali ipak još nisu sigurni.

Još pokušavaju otkriti radi li se o 'keyloggeru' koji je mogao biti namjerno ili slučajno ubačen u sustav ili se radi o 'malwareu' koji je sam pronašao put prema sustavu. Navedeni su specijalisti utvrdili kako je virus inficirao i tajne i dostupne sustave u zračnoj bazi Creech.

Ako je ovo 'keylogger' virus, tajni podatci su tada mogli biti pohranjeni te prebačeni vanjskoj osobi koja je povezana s virusom, stoji u reportaži.

Potpukovnik Tadd Sholtis, glasnogovornik zapovjedništva Zračnih snaga odbio je komentirati zbog sigurnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije