06.05.2014. u 13:31

Treći je razlog što mi ne zaziremo ni od jedne teme, nismo omeđeni ideologijama i dnevnim politikantstvom, što nam se inače pokušava imputirati, a baš oni koji nas napadaju opterećeni su ideološkim okvirom, pa se i danas ponašaju kao da su Titovi pioniri!

Javnu hajku na internetski portal VP-a pokrenuli su ljubomorni pojedinci kojima smeta naš uspjeh

Poštovane čitateljice, poštovani čitatelji, zacijelo ste već vidjeli da Vojna povijest ima i svoj novi portal, kao dio portala Večernjeg lista. Portal dakako nije preslika tiskanog izdanja. Na portalu predstavljamo tiskano izdanje s najavama pojedinih tema, ali na portalu nećete te teme naći u cijelosti za pročitati, ipak morate posegnuti za tiskanim izdanjem. No zato portal ima svojih drugih sadržaja. Osim što na njemu možete čitati o mnoštvu tema koje nisu zastupljene u magazinu, portal je sad i odlično mjesto za praćenje svakodnevnih događaja kao što su obljetnice, izložbe i slično, ono što u magazinu inače ne radimo, jer koncepcija magazina nije tako zamišljena. Stoga pozivam sve koji imaju i pripremaju bilo kakve obljetnice, izložbe i slično, da se jave sa svojim najavama, sadržajem, materijalima, fotografijama, i sve ćemo to objavljivati na portalu VP-a.
Portal VP-a radi mlada ekipa zaljubljenika u vojnu povijest općenito koja se još uči zanatu, pa su mogući i neki propusti koje u hodu ispravljamo. Najveći propust ogledao se u pojedinim temama gdje nisu bili navedeni izvori podataka i fotografija, što nije bila ničija namjera, već običan propust, i to u hodu sve
ispravljamo, trudimo se da budemo što profesionalniji na svim razinama. No te minorne propuste iskoristili su neki pojedinci koji su protiv portala poveli medijsku i javnu hajku, koji nas optužuju da krademo sadržaj, da kršimo autorska prava, da smo neprofesionalni i slično. Kao što rekoh, mi smo propuste uočili, ne bježimo od njih i radimo na tome da ih više ne bude. Ali ta hajka nije slučajna, niti se događa prvi put. Pojedini propusti iskorišteni su samo da bi se VP opetovano pokazao kao nešto neprofesionalno, loše i tko zna kako još. Zašto? Zato što smetamo pojedinim grupacijama iz više razloga. Jedan od razloga jest što smo s magazinom, a onda i s drugim proizvodima, kao što su knjige, hrvatsko tržište obogatili novim sadržajima, ali i itekako pojačali konkurentnost. Drugi je razlog što je VP daleko najčitaniji od svih sličnih izdanja, a tako i knjige koje izdajemo. Treći je razlog što mi ne zaziremo ni od jedne teme, nismo omeđeni ideologijama i dnevnim politikantstvom, što nam se inače pokušava imputirati, a baš oni koji nas napadaju opterećeni su ideološkim okvirom, pa se i danas ponašaju kao da su Titovi pioniri! I još nešto. Teško je s nekime voditi polemiku kad se lažno predstavlja, kad krije svoj identitet, kad se koristi s više e-mail adresa.
Zapravo, s takvim nekim anonimnim nema ni smisla polemizirati. Ali napadači su se sami razotkrili, kad su svoje e-mailove postavili na forum portala koji nikako ne može dosegnuti razinu VP-a. Osim ideološke opterećenosti, napadači su zapravo patološki ljubomorni što tako i toliko radimo, i što imamo itekakve rezultate. Iza nas stoje prvorazredni domaći i strani autori, stoje naše čitateljice, naši čitatelji. Svima želim da uspiju, bez obzira slagali se ili ne. Mi protiv nikoga nećemo voditi hajku, iako itekako aljkavo rade upravo naši napadači. No o tome neka sude čitatelji i struka, odnosno tržište.

Komentara 6

VE
Vecernjakovac
18:52 06.05.2014.

Mislim da je portal na koji Zvonimir misli Hrvatski povijesni portal, koji je dno dna. Ima kvalitetnih stvari naravno ali je 20. stoljeće gadljivo za čitati. Ideološka obojanost, politikanstvo....Evo nekidan su na 2.5. fino spomenute sve gluposti koje su see dogodile tog dana osim pokolja hrvatskih policajaca u Borovom selu. Obilježit će dan antifašističke borbe, ali NIKADA dosad europski dan sjećanja na sve žrtve totalitarnih režima. I onda kad im se prigovori zbog neprofesionalnosti i svojevrsne beatifikacije najpoznatijeg bravara jugosjugoistočne itočne europe, pitaju "koji je točno članak sporan", s tim da su članci tek skroman dio cjelokupnog sadržaja na portalu. Prilično sam siguran da se radi o tom portalu, ali rekoh: dno dna.

EG
Egzekutor156
19:01 06.05.2014.

Da je priča takva kakvom ju Despot predstavlja, ne bi HND raspravljao o "običnim propustima" VP-a

Avatar Pista_Lugar
Pista_Lugar
10:28 27.05.2014.

VP je jedini svijetli primjer novinarstva u Hrvatskoj. Ja sam ga doživio kao politički nepristran, povijesno točan i kvalitetno napisan i ilustriran časopis. U njega je uložen trud, i to se vidi. Volio bih da se i Večernji vrati pravom poštenom novinarstvu, gdje je nekad i bio, a da se ostavi politikanstva, žutila i zaglupljivanja naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije