DOMOVINSKI RAT

Izrada spomenika "Hrvatski vitez Miro Barešić"

Vojska
Foto: Marino Barešić
1/2
25.03.2016.
u 20:21

Projekt se sastoji od spomenika u bronci visokog 2 metra kojeg radi akademski kipar Ivan Kujundžić Iko, koji je poznat kao tvorac monumentalnog spomenika dr. Franji Tuđmanu u Imotskom visokog tri metra.

Hrvatski borac za slobodu, branitelj i vitez Miro Barešić nakon dugih godina borbe za slobodu naše samostalne Republike Hrvatske, svoj život polaže na braniku domovine 31. srpnja 1991. godine, do danas u nerazjašnjenim okolnostima. Danas, 25 godina kasnije, njegova rodbina i sugrađani pokrenuli su inicijativu za izgradnju spomen-obilježja ispred njegove rodne kuće u Dragama kraj Pakoštana.

Foto: Marino Barešić

Projekt se sastoji od spomenika u bronci visokog 2 metra kojeg radi akademski kipar Ivan Kujundžić Iko, koji je poznat kao tvorac monumentalnog spomenika dr. Franji Tuđmanu u Imotskom visokog tri metra. Izrada cijelog projekta koštat će 300 000 kuna. Predviđeno vrijeme otkrivanja spomenika je na 25. obljetnici pogiblje, dana 31. srpnja 2016. godine.

Svi oni koji su zainteresirani a žele pomoći da se ova ideja realizira i da spomenik bude na vrijeme gotov, za dodatne informacije mogu se javiti Anti Barešiću na broj mobitela 091/635-0001.

Komentara 12

DU
Deleted user
08:55 26.03.2016.

kad će se suditi manoliću za namještaljku koju je u suradnji sa srbima namjestio zasjedu miri i dečkima-----on je znao kamo idu i baš tu je bila zasjeda

PI
Pikador
02:00 26.03.2016.

Nije samo Miro Barišić -------------********************* poginuo pod nerazjašnjenim okolnostima. Tu je još, Paradžik, Reihl-Kir i Kraljević i još neki od prvaka Domovinskog rata. Po meni sa njima su trebale neke tajne u grob i red bi bio da naše službe SOA i UNVS to obrade u predahu svojih aktualnosti. ************************************************************* Ako je do danas nerazjašnjeno vjerojatno do danas postoji opasnost.

BK
B Kosa
15:38 27.03.2016.

Bilo je domoljuba vani koji su bili spremni sve dati za hrvatsku, ali mislim daje Miro bi medu prvim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije