U žarištu, Hrvatska vojna industrija

Hrvatski pištolj prošao test u pustinji

Hrvatski pištolj prošao test u pustinji
Vojna povijest
05.01.2012.
u 00:00

Pištolji HS Produkta privukli su pažnju “pustinjskih” zemalja s Arapskog poluotoka

Iskustva ratova u Iraku i Afganistanu na vidjelo su iznijela sve poznate i nepoznate probleme trenutnog službenog pješačkog oružja svih sukobljenih strana pa tako i pištolja. Svatko tko se ikada našao u prilici boraviti, živjeti i rukovati vatrenim oružjem u pustinjskim uvjetima zna s kakvim se tamo problemima susreće svaki korisnik oružja. Bez obzira na to radi li se o vojniku, policajcu, privatnom zaštitaru ili naprosto običnom zaljubljeniku u oružje iskustva pustinje uvijek su jednaka i u pravilu frustrirajuća. Za razliku od običnog doživljaja pukog turista i njegove opčinjenosti zadivljujućom ljepotom tog surovog kraja, frustracije koje pustinja ostavlja vojniku teško da se mogu riječima opisati onome tko se u takvoj prilici nikada nije našao. Nažalost, kao po nekom nepisanom pravilu oni kojima je oružje oruđe i zanimanje, o pijesku pustinje imaju samo ružne utiske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije