AKTUALNO

Donald Trump želi da SAD preispita svoj odnos prema NATO savezu

Trump
Foto: Wikimedia Commons
1/2
24.03.2016.
u 18:39

2015. godine SAD je uplatio gotovo 75 posto vojnog proračuna NATO saveza.

Američki kandidat za predsjednika Donald Trump zatražio je da SAD preispita svoj odnos s NATO savezom, piše ruski Sputnik.

Trump je nazvao savez zastarjelim jer bi na prvom mjestu trebala biti borba protiv terorizma.

 U američkom proračunu za 2017. godinu, američki je predsjednik Barack Obama izdvojio 3.4 milijarde dolara za europske saveznike u NATO savezu.

Godine 2015. SAD je uplatio gotovo 75 posto vojnog proračuna NATO saveza. Od početka 1999. godine, NATO je uvrstio terorizam kao jednu od strateških prijetnji. Godine 2001., NATO savez se pozvao na članak 5. te je tako cijelokupan savez napao teroriste jer je napadnuta članica - Sjedinjene Američke Države.

>>Izraelski ministar obrane: "Ovo je treći svjetski rat!"

>>Vojska Sjeverne Koreje bori se u Siriji!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije