AKTUALNO

Brod američke mornarice ispalio hitce upozorenja prema iranskom brodu

Wikimedia CC
25.07.2017.
u 18:16

Uz brod USS Thunderbolt stigao je i USS Vella Gulf, raketni krstaš klase Ticonderoga.

Danas je brod američke mornarice ispalio nekoliko hitaca upozorenja na iranski ophodni brod. Upozorenje se dogodilo na sjeveru Perzijskog zaljeva, izjavila su dva visoka američka dužnosnika za CNN.

Iranskim brodom je navodno upravljao Iranski revolucionarni gardijski korpus. Službenici su dodali kako je iranski brod došao na gotovo 150 metara udaljenosti.

Uz brod USS Thunderbolt stigao je i USS Vella Gulf, raketni krstaš klase Ticonderoga. Iranski brodovi nisu odgovorili na radijska upozorenja. Nakon neuspjelih pokušaja, brod mornarice je ispalio hitce upozorenja u ocean kako bi iranski brod shvatio o čemu se radi.

Iranski je brod tada završio s provokacijama ali je ostao na istom području.

Ophodni brod američke mornarice klase Cyclone, USS Thunderbolt, naoružan je s dvije teške strojnice kalibra 25 mm Mk-38, te dvije strojnica .50-cal uz dva automatska bacača granata.

Ovo nije prvi put da su se američki i iranski brodovi susreli u Perzijskom zaljevu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar tigar1964
tigar1964
14:22 08.08.2017.

Kao ameri su doma , a iranci su kod njih........... 🤔😱😨🆘🇮🇷

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije