IZ NOVOG BROJ

Biznismen u ulozi špijuna

Film Nation Entertainment
27.07.2021.
u 09:07

„Sjena špijuna“ dobar je špijunski triler o istinitoj hladnoratovskoj operaciji, ali nažalost nedostaje mu kompleksnosti likova da ga izvuku iz prosječnosti.

Jesu li Rusija i SAD trenutno u najlošijim odnosima od Hladnoga rata? To je pitanje koje se dosta pojavljuje u medijima u zadnje vrijeme, pogotovo pred povijesni prvi susret Bidena i Putina.

Iako je Trump otvoreno favorizirao Putina, dolaskom Bidena na vlast nastavila je negativna retorika SAD-a prema Rusiji koja traje već dugo. I dok se Ruse većinom optužuje za sve osim za otvorene napade na SAD, oni mudro šute i negiraju sve optužbe Zapada. Situacija zaista podsjeća na hladnoratovsko vrijeme u koje je i smješten novi film „Sjena špijuna (eng. The Courier), koji je u vrijeme korona restrikcija i slabog odlaska u kina prošao skoro nezapaženo.

U glavnoj ulozi je popularni britanski glumac Benedict Cumberbatch u istinitoj priči o Grevilleu Wynneu, engleskom biznismenu kojeg su kontaktirale MI6 i CIA kako bi stupio u kontakt s potencijalnim dvostrukim špijunom u Moskvi. Unatoč nedostatku znanja o nadziranju ili tajnim podacima, Wynneov angažman je bio izrazito uspješan te se smatra da je zaslužan za uspješan završetak Kubanske krize bez žrtava. „Sjena špijuna“ je možda predvid-ljiv, ali zbog istinite priče i dobre glume svidjeti će se ljubiteljima žanra.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju VP-a koji je u prodaji od 5. srpnja 2021.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije