AMERIKANCI U STRAHU

Raketni sustav "S-300" stiže u Iran do kraja godine

S-300
Foto: REUTERS/Alexander Natruskin
1/2
14.04.2015.
u 12:00

Ruski predsjednik Vladimir Putin jučer je povukao petogodišnju zabranu isporuke naprednog raketnog sustava "S-300" Teheranu

Iran očekuje da će Rusija isporučiti kontroverzni raketni sustav protuzračne obrane do kraja 2015. godine, izjavio je šef iranskog vijeća sigurnosti, piše BFT.

Ruski predsjednik Vladimir Putin jučer je povukao petogodišnju zabranu isporuke naprednog raketnog sustava "S-300" Teheranu. Kritizirali su ga američki i izraelski dužnosnici, a Iran je odgovorio na zabranu isporuke tako što je pokrenuo tužbu na sudu u Ženevi te traži 4 milijarde američkih dolara zbog povrede ugovora. Ali Shamkhani, šef visokog nacionalnog vijeća sigurnosti, izjavio je da će tužba biti povučena čim se isporuči "S-300" raketni sustav do kraja godine.

Ruski šef sigurnosti Nikolaj Patrušev izjavio je da će se sustavi isporučiti čim dobavljači obave svoj dio posla.

>>SAD zabrinute Putinovom prodajom naprednog raketnog sustava Iranu

Komentara 2

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
23:28 14.04.2015.

Zašto bi S300 bio kontroverzni raketni sustav ako služi za obranu vlastitog zračnog prostora? Sličan takav je imala i Hrvatska, pa je netko jako pametan, odlučio da to ne treba državi i narodu koji svakih 70 godina vodi po jedann rat. Svaki narod ima pravo na obranu vlastitog doma, pa tako i Iran. Ako ga bilo tko napadne, ima pravo uzvratiti istom mjerom, vrlo jednostavna logika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije